Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen aan Rijschool Schonenburg/van Seumeren. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur deze per mail en je krijgt binnen 24 uur antwoord. Je mag natuurlijk altijd direct bellen om een afspraak voor een intakegesprek te maken.

Hoelang duurt een rijles?

Je lest bij ons minimaal 90 minuten. Er is gebleken dat lessen van 90 minuten het meest effectief zijn. Voldoende tijd om oefenstof te behandelen. En jij blijft zo het best geconcentreerd.

Heb ik een vaste instructeur bij Rijschool Sconenburg/van Seumeren?

Ja! Dat vinden wij juist erg belangrijk. Jouw instructeur, wij noemen het een rijcoach, begeleidt jou vanaf de start van je rijopleiding tot aan het CBR-examen. Wel zo persoonlijk.

Houdt mijn rijcoach mijn vorderingen bij?

Je vorderingen worden bij gehouden op de instructievorderingskaart en in je praktijkwerkboek Rijopleiding in Stappen. Zo zie je elke les hoe er voor staat en waaraan je nog moet werken.

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dat is moeilijk om zo maar een antwoord op te geven. Dit verschilt sterk per leerling. De ene leerling heeft meer aanleg voor autorijden dan de ander. Misschien heb je al ervaring met het rijden op een scooter. Tegenwoordig zijn de eisen voor het rijexamen hoger en niet te vergelijken met de tijd waarin je ouders hun rijbewijs hebben gehaald.

Het is niet zo dat wij na één les jou exact kunnen vertellen, hoeveel lesuren jij nodig hebt, om klaar te zijn voor het CBR-examen. Tijdens je rijopleiding kan jij je sneller of minder snel ontwikkelen, dan je rijcoach op basis van de eerste rijles heeft ingeschat. In Nederland ligt het gemiddeld aantal lesuren al jaren boven de 40.

Schat het aantal benodigde lessen niet te laag in.

Kan ik meerdere lessen per week volgen?

Ja! Eerlijk gezegd heeft dit onze voorkeur. Als je tweemaal per week lest, blijft wat we de vorige keer hebben behandeld beter hangen. Hierdoor krijg je sneller routine in het beheersen van het voertuig en de verschillende verkeerssituatie. Door meerdere lessen per week te volgen, kan je al binnen 16 weken je rijbewijs afhalen bij het gemeentehuis.

Wat houdt het RIS-praktijkboek in?

Om tijdens de lessen zo effectief te kunnen rijden en te oefenen maakt rijschool Schonenburg/van Seumeren gebruik van het RIS-praktijkboek. Voorafgaand aan de rijles neem je het te behandelen script goed door. Je weet we gaan doen en welke handelingen daarbij komen kijken. Het praktijkboek is voor jou en je ouders ook handig om te zien hoever je gevorderd bent en welke lessen nog volgen voordat je een TussenTijdse Toets of CBR-examen mag doen.

Waarom moet ik  rijschool Rijschool Schonenburg/van Seumeren machtigen?

Voordat wij je Tussentijdse Toets of een CBR-examen aanvragen dien je ons eerst toestemming te verlenen. Dat doe je door een machtiging. Hiervoor ga je naar de site mijncbr.nl en met je DigiD (jouw persoonlijke legitimatie voor overheidsdiensten). Je moet ons rijschoolregistratienummer ook invullen. Dit nummer is 6146F3.

Hoelang is een theoriecertificaat geldig?

Je theoriecertificaat is 18 maanden geldig.

Wat is een Gezondheidsverklaring?

In de gezondheidsverklaring worden enkele medische vragen gesteld. Deze gezondheidsverklaring heeft zowel de rijschool als het CBR nodig, om na te gaan of jij fysiek en mentaal in staat bent om een motorvoertuig te besturen. Bij aanvang van de opleiding vul je een medische verklaring in bij je rijschool en bij het CBR. De kosten van de gezondheidsverklaring bij het CBR bedragen € 32,80. Je kan deze via de site www.cbr.nl aanvragen en betalen.

Kan ik een lespakket in termijnen betalen?

Natuurlijk is dit mogelijk. Rijschool Schonenburg/van Seumeren rekent hiervoor geen extra administratiekosten.

Ja, ik wil contact..

    Na ontvangst van je aanvraag nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.
    Rijlessen in regio Maarssen en Utrecht doe je bij rijschool van Seumeren uit Maarssen

    Rijlessen in regio Maarssen en omstreken

    Rijschool Schonenburg/Van Seumeren is een rijschool uit Maarssen. Wij geven onder andere les in de regio Maarssen, Stichtse Vecht, Houten en Utrecht. Voor je rijles word je thuis opgehaald en brengen je na de rijles weer thuis. Wil jij ergens anders met je rijles starten of eindigen? Ook dat is mogelijk in overleg met je rij-instructeur.