Lesmethode

Rijschool Schonenburg/van Seumeren  geeft rijles volgens de RIS-methode: de Rijopleiding in Stappen. Met deze lesmethode leer je gestructureerd auto rijden. Zo word je in je eigen tempo en met de juiste kennis voorbereid op een veilige deelname in het verkeer.

De voordelen van de Rijopleiding in Stappen (RIS)

 • hoger slagingspercentage dan dat bij andere lesmethodes
 • stap-voor-stap aanpak, zodat je op je eigen tempo bekend raakt met auto rijden
 • hoge kwaliteit rijopleiding
 • betere voorbereiding op je deelname in het verkeer
 • inzicht in je vorderingen dankzij je persoonlijke leerlingenkaart
 • zeker van je rijbewijs

Vier Modules

In vier modules leer je alles wat nodig is om een goede bestuurder te worden. Aan de hand van het RIS-praktijkboek doorloop je 39 gebruiksaanwijzingen voor auto rijden. Dit noemen we scripts. Hiermee bedoelen handelingen die je tijdens het auto rijden moet kunnen beheersen. Denk bijvoorbeeld aan, afslaan, rotondes rijden, invoegen op de snelweg en ingehaald worden. Voorafgaand aan elke rijles neem je thuis het script door. Vervolgens breng je tijdens de rijles het geleerde in de praktijk.

Leerlingenkaart

Om inzicht te krijgen in je vorderingen, maakt je instructeur gebruik van een leerlingenkaart. Hierop houdt hij de voortgang bij. Zo zie je na elke les hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken.

Tussentijdse toets(en) en het praktijkexamen

De vier modules worden telkens afgesloten door een toets. De eerste twee modules worden afgenomen door je rijschool. De derde module wordt getoetst door het CBR; de tussentijdse toets. Je maakt kennis met de gang van zaken bij het CBR en kan je alvast wennen aan je examensituatie. Je kunt tijdens deze tussentijdse toets vrijstellingen verdienen voor de bijzondere manoeuvres. Dit betekent dat je hierop niet meer wordt getoetst tijdens je praktijkexamen. In de derde toets komen de onderdelen zelfstandig rijden en zelfreflectie aan de orde. De examinator van het CBR geeft je na afloop tips en verbeterpunten voor de vierde en laatste toets: het praktijkexamen.

Lesduur

Uit onderzoek blijkt dat lessen van 60 minuten te kort zijn om de verschillende scripts goed te oefenen. Lessen van 90 minuten zijn het meest effectief. Leerlingen blijven zo ook het best geconcentreerd.  Daarom duren onze rijlessen ten minste 90 minuten.

Ja, ik wil contact..

  Na ontvangst van je aanvraag nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.
  Rijlessen in regio Maarssen en Utrecht doe je bij rijschool van Seumeren uit Maarssen

  Rijlessen in regio Maarssen en omstreken

  Rijschool Schonenburg/Van Seumeren is een rijschool uit Maarssen. Wij geven onder andere les in de regio Maarssen, Stichtse Vecht, Houten en Utrecht. Voor je rijles word je thuis opgehaald en brengen je na de rijles weer thuis. Wil jij ergens anders met je rijles starten of eindigen? Ook dat is mogelijk in overleg met je rij-instructeur.